Popis zadání

Soubor dat představuje výstup z evidence vydaných jídel v menzách. Údaje ve sloupcích oběd jsou odkazem na aktuální jídelníček a sloupec výdejna se vztahuje ke konkrétní menze ze soupisu níže.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuální jídelníček

Soupis výdejen

1

Hovězí kostky na slanině

    32 Kč

1

Bufet D

2

Vepřová pečeně debrecínská

    35 Kč

2

Menza JAK

3

Masová směs v bramboráku

    37 Kč

3

Menza Lednice na Moravě

4

Kuřecí prsa s jablky a šunkou

    33 Kč

4

Menza X

5

Kuřecí kung pao

    39 Kč

5

Menza Z

6

Těstovinový salát s hermelínem

    31 Kč

6

Výdejna jídel TK

7

Lívance s povidly s tvarohem

    29 Kč

7

Zaměstnanecká jídelna O

11

Smažený sýr

    36 Kč

12

Smažený kuřecí řízek

    38 Kč

13

Smažené kuřecí nugety

    38 Kč

14

Vepřový steak

    41 Kč

15

Smažený květák

    34 Kč

16

Smažený vepřový řízek

    38 Kč

17

Drůbeží steak

    40 Kč

Úkoly

1

Postupujte podle následujících kroků!

2

Vytvořte nový soubor a uložte jej pod jménem shodným s vašim přihlašovacím jménem do UIS (Př: xnovak333.xlsx)

3

Na první list opište nebo naimportujte potřebná data ze zadání

4

Na druhý list naimportujte data z přiloženého textového souboru.

5

Do přehledné tabulky vypište tržbu pro jednotlivá vydaných jídel a konkrétní výdejny.

6

Vytvořte tabulku počet vydaných jídel v jednotlivých menzách. Vytvořte sloupcový graf porovnávající počet vydaných jídel na jednotlivých výdejnách.

7

Vytvořte výsečový graf porovnávající počet vydaných jídel s polévkou a bez ní.